English | Български | Пишете ни 
 
15.03, Събота - 20:30, НДК - Зала 1
16.03, Неделя - 13:30, Люмиер
Режисьор:  Дейвид Кроненберг
В ролите:  Рейф Файнс , Миранда Ричардсън , Гейбриъл Бърн , Брадли Хол , Лин Редгрейв , Джон Невил
Основна програма/ Специални прожекции
ГОВОРИ С НЕЯ
СИНЪТ
СПАЙДЪР

   
СПАЙДЪР
SPIDER
SPIDER
Канада-Великобритания, 2002, 98 мин, цветен

Спайдър е странен и самотен човек. След дълго пребиваване в психиатрична клиника той се завръща на улиците на лондонския Ийст Енд, където е израснал. Звуците, гледките и миризмите на тези улици започват да пробуждат скритите дълбоко в паметта му спомени от детството. В центъра на тези спомени е голямата травма, преживяна след смъртта на майка му - травма, предизвикана според него от баща му, водопроводчика Бил Клег, който е убил жена си, за да я замени с проститутката Ивон.

"Спайдър" е последната творба-съновидение, излязла от кошмарния свят на Дейвид Кроненберг. Признатият творец има неизчерпаем талант да пренася мрачни идеи на екрана по начин, който е страховит, увлекателен и винаги оригинален. В "Спайдър" феноменалното въображение на Кроненберг се развихря, визуализирайки умствените проекции на шизофреника от заглавието, изигран с поразителна енергия от Рейф Файнс. С усет за гротескното и възхищение към странното режисьорът поднася история, която ярко и увлекателно демонстрира уникалния му стил в най-чист вид.

   
ДЕЙВИД КРОНЕНБЕРГ
Канадски кинематографист,роден през 1943 г.в Торонто.С
ранните си творби си извоюва статут на култов режисьор на филми на ужасите.Последните му филми впечатляват с естетските си експерименти,достигнали своя
връх в "Катастрофа".
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by