English | Български | Пишете ни 
 
Режисьор:  Душан Милич
Сценарист:  Душан Милич
В ролите:  Бранка Катич , Сърджан Тодорович , Дубравка Миятович , Данило Лазович , Горан Радакович , Миряна Каранович , Никола Симич , Емир Кустурица
Балкански филмови срещи
ГОТИНИ МЪРТВИ МОМИЧЕТА
БЕЗЧУВСТВЕНОСТ
ЗАПАД
РИМЕЙК
КАК ХАРИ СЕ ПРЕВЪРНА В ДЪРВО
ИЗПОВЕД
ЛЮБЛЯНА
СВЕТКАВИЦИ!
ТРУДНО СБОГУВАНЕ С БАЩА МИ
ЯГОДА В СУПЕРМАРКЕТА

   
ЯГОДА В СУПЕРМАРКЕТА
JAGODA U SUPERMARKETU
JAGODA IN THE SUPERMARKET
Югославия-Германия-Италия, 2003, 90 мин, цветен

Ягода работи в супермаркет и мечтае да срещне истинската любов. Но за разлика от привлекателната си колежка Любица, трийсетинаго- дишната Ягода няма особен успех с мъжете. Един ден Любица си урежда среща с красивия съсед на Ягода - инспектор Небойша. На следващата сутрин в техния магазин ненадейно нахлува терорист. Командирът на специалните части инспектор Небойша успява да го убеди да пусне няколко заложници, но неговият началник настоява бързо да се сложи край на драмата - ако трябва и с употреба на сила. През това време Ягода успява да привлече вниманието на бандита. И когато полицията успява да освободи всички заложници, Ягода заявява, че иска да остане с терориста, "за да спаси живота му", както тя обяснява.

   
ДУШАН МИЛИЧ
Сръбски режисьор, роден в Белград през 1969 г., където завършва режисура в Колежа по изпълнителски изкуства през 1995 г. Работил е като сценарист над няколко ТВ сериала. Бил е асистент на Горан Маркович в Тито и аз. Заснел е няколко клипа на сръбски ъндърграунд групи. Един от сценаристите на новия филм на Стефан Командарев Светът е голям и спасение дебне отвсякъде по романа на Илия Троянов.
2003  Ягода в супермаркета
2006  Гуча!
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by