English | Български | Пишете ни 
 
Режисьор:  Радивое Андрич
В ролите:  Борис Миливоевич , Сергей Трифунович
Балкански филмови срещи
ГОТИНИ МЪРТВИ МОМИЧЕТА
БЕЗЧУВСТВЕНОСТ
ЗАПАД
РИМЕЙК
КАК ХАРИ СЕ ПРЕВЪРНА В ДЪРВО
ИЗПОВЕД
ЛЮБЛЯНА
СВЕТКАВИЦИ!
ТРУДНО СБОГУВАНЕ С БАЩА МИ
ЯГОДА В СУПЕРМАРКЕТА

Дигитално кино
28 ДНИ ПО-КЪСНО
ВСИЧКО ЗА ЛИЛИ ШУШУ
РУСКАТА СЪКРОВИЩНИЦА
НАЙ-КРАСИВАТА
ПОСЛЕДНАТА ВЕЛИКА ПУСТОШ
СВЕТКАВИЦИ!
ТАЙМКОД
ХОТЕЛ

   
СВЕТКАВИЦИ!
MUNJE!
THUNDERBIRDS!
Югославия, 2001, 90 мин, цветен

Светкавици! е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Маре, Поп и Гойко са израснали заедно. Маре и Поп винаги са били музиканти, докато Гойко (когото двамата са тормозели в училище и са наричали "женчо") е станал "костюмар" – собственик на клуб и звукозаписно студио. Поп и Маре се обаждат на стария си приятел Гойко, за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, а и сега е заобиколен от бодигардове. По пътя към клуба Маре и Поп срещат фалшив Дядо Коледа, готино ченге и, разбира се, момичета.

"Светкавици! е младежки филм с елементи на комедия, роуд муви, музикален филм и още някои неща. Някой дори го нарече "първия югославски комерсиален ъндърграунд филм"."
Радивое Андрич

   
РАДИВОЕ АНДРИЧ
Босненски режисьор, роден през 1967 г. в Сараево. Поставял е в любителски театър пиеса от Данило Киш. Има над 10 годишен опит като асистент-режисьор – открояват се продуцираният от Оливър Стоун Спасителят с Денис Куейд и Небесна кука. От 1997 г. насам снима документални филми. Игралният му дебют Три палми за двама пънкари и едно маце е награден на почти всички югославски фестивали.
1998  Три палми за двама пънкари и едно маце
2001  Светкавици!
2004  Когато порасна, ще стана кенгуру
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by