English | Български | Пишете ни 
 
12.03, Сряда - 10:00, Люмиер
12.03, Сряда - 20:00, НДК - Зала 1
Режисьор:  Джули Теймор
В ролите:  Салма Хайек , Алфред Молина , Джефри Ръш , Ашли Джъд , Антонио Бандерас , Едуард Нортън , Валерия Голино , Миа Маестро , Роджър Рийз
Предпремиери
28 ДНИ ПО-КЪСНО
АПОКАЛИПСИС СЕГА режисьорска версия
ИНТИМНОСТ
КЪРВАВА НЕДЕЛЯ
МЪЛХОЛАНД ДРАЙВ
СОЛАРИС
ХВАНИ МЕ АКО МОЖЕШ
ФРИДА

   
ФРИДА
FRIDA
FRIDA
САЩ, 2002, 99 мин, цветен

Рядко се срещат по-колоритни и драматични истории от живота на Фрида Кало - една от великите художнички на 20-и век. Нейният житейски път е едновременно вдъхновяващ и невероятен. Творбите на Кало, които присъстват в ретроспективи и изложби по целия свят, включват някои от най-въздействащите платна, рисувани някога, надарени с изключително богато въображение. Яростно независима, своенравна и безкомпромисна, тя е била страстна любовница, свободомислеща, лишена от свян и умееща да оцелява. Режисьорката Джули Теймор открива идеалната Фрида в Салма Хайек, която не само прилича на своята героиня, но и успява да улови нейната донкихотовска сила в изпълнение, от което струи сияйна красота. "Фрида" се спира на най-важните моменти в живота на Кало, движейки се уверено от дните є на младо момиче, изпълнено с безкрайна енергия и плам, към злополука, която се оказва повратна в живота є. Жена, която не се бои от предизвикателствата, тя се омъжва за прочутия с непостоянството си, но изключително талантлив Ривера, с когото оттук нататък ще споделя бурния си живот. Двамата заедно тръгват да покоряват САЩ, след което се завръщат в Мексико, където се сприятеляват с Лев Троцки.

   
ДЖУЛИ ТЕЙМОР
Американска режисьорка,родена в Нютън, щата Масачузетс. Учи пантомима в Париж, след което се дипломира в дисциплината фолклор и митология в прочутия "Oberlin College" в Охайо. Театрална режисьорка ветеран, тя е известна с новаторската сценография на спектаклите си, често включваща кукловодство и неконвенционални декори.
Носителка на "Тони"за режисурата на мюзикъла "Цар Лъв" а Бродуей през 1998 г. Филмовият є дебют е халюцинативният късометражен филм "Fool's Fire".
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by