English | Български | Пишете ни 
 
07.03, Петък - 10:00, Люмиер
08.03, Събота - 20:30, НДК - Зала 1
Режисьор:  Стивън Спилбърг
В ролите:  Леонардо Дикаприо , Том Ханкс , Кристофър Уокън , Мартин Шийн , Натали Бай , Джеймс Бролин , Дженифър Гарнър
Предпремиери
28 ДНИ ПО-КЪСНО
АПОКАЛИПСИС СЕГА режисьорска версия
ИНТИМНОСТ
КЪРВАВА НЕДЕЛЯ
МЪЛХОЛАНД ДРАЙВ
СОЛАРИС
ХВАНИ МЕ АКО МОЖЕШ
ФРИДА

   
ХВАНИ МЕ АКО МОЖЕШ
CATCH ME IF YOU CAN
CATCH ME IF YOU CAN
САЩ, 2003, 140 мин, цветен

Франк Абаняле-син е 16-годишен гимназист, отчуждил се емоционално, когато майка му Пола напуска баща му Франк Абаняле-старши. Един ден в училище Франк се опитва да се представи за учител-заместник и се справя с измамата доста лесно. Дребният успех му дава някои идеи и той скоро открива по-сериозни и доходни начини да мами другите, представяйки се за летец от пътническите авиолинии, за лекар и за адвокат. Постепенно Франк усвоява до съвършенство занаята на фалшификатора и използва таланта и чара си, за да си присвои 2.5 млн. долара под формата на фалшиви чекове. Все по-дръзките подвизи на Франк скоро привличат вниманието на Карл Ханрати агент на ФБР, който е решен на всяка цена да го тикне зад решетките.

"Ясно е, че за Спилбърг това не е филм от ранга на "Списъкът на Шиндлер" или "Амистад". Дори не е от ранга на "Джурасик парк". Най-новият филм на режисьора разкрива напълно ново измерение на зряла игривост, а чувството му за хумор и забавление е заразително. Не е значимо произведение, но може чудесено да се позабавлявате."
Рик Кизонат, "Film Threat"

   
СТИВЪН СПИЛБЪРГ
Американски режисьор, комерсиално най-преуспялата личност в историята на киното. През 1994 г. създава собствено студио - "DreamWorks SKG", в съдружие с Джефри Кацънбърг и Дейвид Гефън. Роден в Синсинати, щата Охайо, той е очарован от филмите още от детството си. След касовите си успехи той демонстрира със "Списъкът на Шиндлер" и "Спасяването на редник Райън", че може да се справи и с по-сериозни теми.
1971  Дуел - TV
1977  Близки срещи от третия вид
1981  Похитители на изчезналия кивот
1982  Извънземното
1984  Индиана Джоунс и храмът на обречените
1993  Списъкът на Шиндлер
1998  Спасяването на редник Райън
2002  Специален доклад
2002  Хвани ме, ако можеш
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by