English | Български | Пишете ни 
 
09.03, Неделя - 16:00, Люмиер
22.03, Събота - 16:30, Люмиер
Режисьор:  Елиа Сюлейман
В ролите:  Елиа Сюлейман , Манал Хадер , Найеф Даер , Жорж Ибрахим
Френски копродукции
В ОЧАКВАНЕ НА ЩАСТИЕТО
БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА
КОЛКО Е ЧАСЪТ ТАМ?
КЕДМА
ПЕКИНСКИ ВЕЛОСИПЕД
СИНЯТА ПОРТА

   
БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА
YADON ILAHEYYA
DIVINE INTERVENTION
Франция-Палестина-Мароко-Германия, 2002, 92 мин, цветен

Под маската на баналната нормалност Назарет е потънал в лудост. Изпаднал в депресия заради затъващия си бизнес, един човек взема нещата в свои ръце и се опитва да спре верижна реакция от дребни вражди, но накрая самият той рухва. Този човек е бащата на Е. С. Между палестинец, живеещ в Йерусалим, и палестинка от Рамала се развива любовна история. Мъжът (Е. С.) жонглира между болния си баща и интимната си връзка, опитвайки се да удължи живота им. Заради политическата ситуация жената е свободна да се движи само до израелския военен пост между двата града. Тъй като не могат да преминат разделителната линия, двамата влюбени се срещат на едно запуснато място точно до поста. Сложността на желанията им започва да поражда жестоки последици и, презрели опасността, разгневените им сърца контраатакуват със спазми на зрелищна фантазия.

"Елиа Сюлейман използва непочтителност, остроумие, мистицизъм и прозрение, за да измайстори напрегнато, халюциногенно и изключително вещо изследване на мечтите и кошмарите на палестинци и израелци, живеещи в несигурни времена."
Шаз Бенет

   
ЕЛИА СЮЛЕЙМАН
Роден в Назарет през 1960 г. През 1981 г. заминава за Ню Йорк, където десетина години по-късно снима първите си късометражни филми. През 1994 г. се връща в Йерусалим, за да създаде кинофакултет в университета "Бил Цайт".
1996  Хроника на едно изчезване - ТВ
1999  Кибер Палестина
2002  Божествена намеса
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by