English | Български | Пишете ни 
 
Режисьор:  Цай Мин Лиан
В ролите:  Ли Кан-шън , Чен Шиан-чии , Лу И-чин , Жан-Пиер Лео
Френски копродукции
В ОЧАКВАНЕ НА ЩАСТИЕТО
БОЖЕСТВЕНА НАМЕСА
КОЛКО Е ЧАСЪТ ТАМ?
КЕДМА
ПЕКИНСКИ ВЕЛОСИПЕД
СИНЯТА ПОРТА

   
КОЛКО Е ЧАСЪТ ТАМ?
NI NEIBIAN JIDIAN
WHAT TIME IS IT THERE?
Франция-Тайван, 2001, 116 мин, цветен

Хсяо Кан си изкарва прехраната,като продава часовници по улиците на Тайпе. Няколко дни след смъртта на баща си той среща младата Шиан-Чии, която на следващия ден заминава за Париж. Обезпокоен от поведението на майка си, която непрестанно се моли духът на покойния є съпруг да се върне, Хсяо Кан намира утеха в спомена за кратката си среща с Шиан-Чии.
В опит да стопи разстоянието, което ги дели, той тича из Тайпе и наглася всички улични и ръчни часовници на парижко време. Междувременно в Париж Шиан-Чии се сблъсква със събития, които сякаш са загадъчно свързани с Хсяо Кан.
Най-добрият досега филм на награждавания тайвански режисьор Цай Мин Лиан, тази очарователно налудничава, тъжна комедия, чийто хумор се корени в острото чувство за самота и загуба, го затвърждава като забележителен талант.

   
ЦАЙ МИН ЛИАН
Роден през 1957 г. в Малайзия. Учи кино и драма в Китайския културен университет в Тайпе. Носител на „Златен лъв“ за Да живее любовта, Специална награда на журито в Берлин за Реката, както и на „Сребърна мечка“ за артистичен принос за Безпътният облак.
1991  Момчета
1992  Бунтарите на Неоновия бог
1994  Да живее любовта
1997  Реката
1998  Дупка
2001  Колко е часът там?
2003  Сбогом, ханче „Дракон“
2005  Безпътният облак
2006  Не искам да си лягам сам
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by