English | Български | Пишете ни 
 
15.03, Събота - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Ли Чанг-донг
В ролите:  Сол Кюнг-гу , Мун Со-ри , Ан Не-санг , Рю Сънг-уан
Световен екран
ОАЗИС
НАТРАПНИКЪТ
ОПАСНОСТИТЕ НА БАНКОК
ОТКАЗВАНЕ
СЪЛЗИТЕ НА ЧЕРНИЯ ТИГЪР
ЦВЕТОВЕТЕ НА ГЛАДА

   
ОАЗИС
OASIS
OASIS
Корея, 2002, 132 мин, цветен

Двама наранени, крайно бедни хора се срещат: Джонг-ду (Сол Кюнг-гу) е бивш затворник, сред чиито престъпления са побой и опит за изнасилване, Гонг-джу (Мун Со-ри) страда от церебрална парализа. И двамата имат чудовищни, материалистични, манипулиращи ги семейства, а обществото ги е отхвърлило и заклеймило. Връзката между тези двама аутсайдери започва по твърде обезпокоителен начин, защото насилието е неразделна част от общуването на Джонг-ду. Но след тревожна поредица от събития разбирането, което се заражда между тях, става много чисто, като в крайна сметка изобличава моралната и емоционална поквара на обществото, което ги е обявило за неспособни - и недостойни - за любов.

"Отразявайки една тъй радикална и крайна връзка, Ли предизвиква заключенията ни за това какво представлява истинското желание. Отчуждение е твърде слаба дума, за да опишем огромното разочарование на филма от съвременния живот - той не спестява нищо в изследването на сложните, двусмислени психологически структури на "жертвите" на обществото. С прозрението на творец, който е минал по трудния път, Ли поднася история, която със сигурност провокира и интригува."
Джована Фулви

   
ЛИ ЧАНГ-ДОНГ
Южнокорейски режисьор,роден в Таегу.През 1980 г.се дипломира в университета "Кюнпук",където учи корейски език
и литература;три години по-късно публикува първия си роман.Филмовата му кариера започва с два сценария,заснети от режисьора Парк Кванг-су.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by