English | Български | Пишете ни 
 
07.03, Петък - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Оксиде Пан , Дани Пан
В ролите:  Павалит Монколписит , Премсине Ратанасофа , Патараварин Тимкул , Писек Интраканчит , Коркиате Лимпапат
Световен екран
ОАЗИС
НАТРАПНИКЪТ
ОПАСНОСТИТЕ НА БАНКОК
ОТКАЗВАНЕ
СЪЛЗИТЕ НА ЧЕРНИЯ ТИГЪР
ЦВЕТОВЕТЕ НА ГЛАДА

   
ОПАСНОСТИТЕ НА БАНКОК
KRUNG THEP ANTHARAI
BANGKOK DANGEROUS
Тайланд, 2000, 105 мин, цветен

Кон - глухоням професионален убиец, влиза в тайландския престъпен свят и бързо си спечелва репутация на безмилостен и ефикасен изпълнител. Той е съвършеният убиец, но скоро се заплита в заговори, потулени истории и предателства. Единствената му надежда за изкупление е продавачка в магазин, която го дарява с нежност, непозната му досега. Бърз, стилен и смъртоносен, този експлозивен гангстерски трилър на тайландските режисьори братя Пан не скрива своите амбиции, претендирайки още с началните си минути за титлата "Майстор на екшъна".

"За много почитатели на киното тайландските филми напоследък демонстрират почти същата адреналинова тръпка и безгранична изобретателност, които характеризираха хонконгското кино в началото на 80-те. Братя Пан залагат най-вече на визуалния стил: сред многото изключително находчиви моменти във филма една сцена (убиец-отмъстител, отиващ на почти сигурна смърт, придружен от духа на загиналия му партньор) безспорно ще влезе в пантеона на жанра. Филмът определено си е подсигурил статут на класика."
Шейн Даниелсен

   
ОКСИДЕ ПАН
Братята близнаци Оксиде и Дани Пан работят в киноиндустрията от началото на 80-те години. Оксиде е бил колорист в Хонконг и Банкок и все още работи като такъв. През 1997 г. дебютира самостоятелно с експерименталния филм "Кой бяга?".
1997  Кой бяга?
2000  Опасностите на Банкок
2001  Само един дубъл
2002  Окото
ДАНИ ПАН
Братята близнаци Оксиде и Дани Пан работят в киноиндустрията от началото на 80-те години. Дани, който вече е изградил кариера като монтажист, се присъединява към брат си през 2000 г. за създаването на първия им съвместен филм "Опасностите на Банкок".
2000  Опасностите на Банкок
2002  Окото
2002  Нищо за губене
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by