English | Български | Пишете ни 
 
09.03, Неделя - 21:00, Люмиер
10.03, Понеделник - 13:30, Люмиер
Режисьор:  Уни Страуме
В ролите:  Лена Ендре , Бьорн Флоберг , Ребека Хемсе , Петронела Баркер , Горан Брегович , Венхе Фос
Скандинавско кино
ГЛЕДНА ТОЧКА
ЗАЕДНО
РЕКАТА
ЛИЛЯ ЗАВИНАГИ
ОБИЧАМ ТЕ ЗАВИНАГИ
МУЗИКА ЗА СВАТБИ И ПОГРЕБЕНИЯ
МЪЖЪТ БЕЗ МИНАЛО
СОКОЛИ
СМЕХЪТ НА ЧАЙКАТА
ЕЛИНГ

   
МУЗИКА ЗА СВАТБИ И ПОГРЕБЕНИЯ
MUSIKK FOR BRYLLUP OG BEGRAVELSER
MUSIC FOR WEDDINGS AND FUNERALS
Норвегия, 2002, 97 мин, цветен

Писателката Сара току-що е публикувала найуспешната книга в кариерата си. Но изобщо не є е до празнуване. Книгата е най-личната и болезнена творба, която е написала досега. В нея се разказва за смъртта на сина є и за края на брака є с баща му Петер - известен архитект, който неизменно поставя естетическите нужди над човешките. Когато телевизионен журналист започва да тормози Сара с въпроси за връзката на книгата с личния є живот, тя получава нервен пристъп, а Петер пристига почти веднага след предаването. Действията му слагат начало на верига от събития, които сближават Сара с новата съпруга на Петер, любовницата му и колоритен сръбски оркестър.

"В известен смисъл "Музика за сватби и погребения" прилича на невероятна кръстоска между Ингмар Бергман и Емир Кустурица, Стриндберг и Пирандело. Наситените с емоции спорове се редуват с моменти на гротескни, почти комични гуляи и съвсем обикновена красота. В центъра на филма обаче е битката между интелектуалния ред и емоционалния хаос."
Стийв Грейвсток

   
УНИ СТРАУМЕ
Норвежка режисьорка,родена в Молде -малко градче на западното норвежко крайбрежие.Вторият є филм -"Играсън",е селектиран на фестивала в Кан.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by