English | Български | Пишете ни 
 
14.03, Петък - 16:00, Люмиер
Режисьор:  Алексей Мурадов
В ролите:  Виктор Соловьов , Надежда Озерова , Павел Золотилин
Основна програма/ Международен конкурс
ВЪЗДИШКА
БЕЗЧУВСТВЕНОСТ
ЗАПАД
РИМЕЙК
ПРАВЯТ ЛИ ГО РИБИТЕ?
ПРИЯТНИ ДНИ
ПОСЛЕДНАТА ВЕЛИКА ПУСТОШ
ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ
ХВЪРЧИЛОТО
ЕМИГРАНТИ
ЖЕНСКИ ЗАТВОР
ЯПОНИЯ

   
ХВЪРЧИЛОТО
ЗМЕЙ
THE KITE
Русия, 2002, 74 мин, цветен

Действието се развива в началото на 90-те години в провинциално руско градче, където животът сякаш е застинал. Главният герой е офицер от милицията, работещ в отдела за екзекуции. Длъжността на палач е част от безрадостната му всекидневна рутина с нейните неизменни елементи - уморената му заядлива жена, недостига на пари, мрачното жилище, пияните съседи и тежкото заболяване на сина му. Той спестява каквото може за операцията, от която се нуждае момчето. Заради него палачът продължава да изпълнява тягостните си задължения. Именно това крехко момче, мечтаещо да пусне хвърчило заедно с баща си, е смисълът и надеждата в живота му.

"Мурадов и съсценаристът му Юрий Солодов открили сюжета на "Хвърчилото" във вестникарска статия. Те били привлечени от историята, но раздразнени от небрежността, с която била описана; филмът се опитва да поправи тази грешка, разказвайки историята на палача със състрадание и уважение. Той гледа със симпатия на човека, който носи непосилен товар на плещите си, уравновесявайки грациозно силите на съдбата и на свободния избор."
Димитри Еипидес

   
АЛЕКСЕЙ МУРАДОВ
Руски режисьор,роден в Москва.Учи в Московския държавен
институт за култура;завършил е и курсове по кинодраматургия и режисура.Поставял е пиеси в театъра и е режисирал ТВ предавания и документални филми.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by