English | Български | Пишете ни 
 
11.03, Вторник - 19:15, Люмиер
Режисьор:  Ивайло Христов , Людмил Тодоров
В ролите:  Деян Донков , Валери Йорданов , Иван Радоев , Параскева Джукелова , Искра Радева , Маргита Гошева , Атанас Атанасов , Нона Йотова , Антоанета Добрева
Българско игрално кино
ГОСПОЖА ДИНОЗАВЪР
АСИСТЕНТЪТ
РАПСОДИЯ В БЯЛО
ЛИСТ ОТБРУЛЕН
ПРОСТИ НАМ
ПОД ЕДНО НЕБЕ
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ЕМИГРАНТИ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ШАНТАВ ДЕН

Основна програма/ Международен конкурс
ВЪЗДИШКА
БЕЗЧУВСТВЕНОСТ
ЗАПАД
РИМЕЙК
ПРАВЯТ ЛИ ГО РИБИТЕ?
ПРИЯТНИ ДНИ
ПОСЛЕДНАТА ВЕЛИКА ПУСТОШ
ПОСЛЕДНИ ПОРЪЧКИ
ХВЪРЧИЛОТО
ЕМИГРАНТИ
ЖЕНСКИ ЗАТВОР
ЯПОНИЯ

   
ЕМИГРАНТИ
ЕМИГРАНТИ
EMIGRANTS
България, 2002, 85 мин, цветен
Награди:  Международен София Филм Фест 2003 - "Награда на публиката за най-популярен български игрален филм"
Международен София Филм Фест 2003 - "Специално отличие на ФИПРЕССИ" за изпълнителите на трите главни мъжки роли във филма "Емигранти" - Деян Донков, Иван Радоев и Валери Йорданов

Тримата приятели Мъро, Шпера и Юри са безработни и едва свързват двата края. Заплетени в сложни, истерични взаимоотношения с близките си, те сякаш са емигрирали от семействата и страната си. Провокирани от мистериозно телефонно обаждане, тримата тръгват на път с надеждата да променят живота си. На моменти забавен и смешен, на моменти тъжен, филмът изследва духовната емиграция на младите хора в България. "Людмил Тодоров и Ивайло Христов се стремят да минат отвъд описателния подход и по-дълбоко да анализират беззаконието, в което протича животът на техните герои. Живот без ценностни ориентири не оказва нужната съпротива пред настъплението на произвола. Майсторски направен филм, пълен с изобретателност и находчива игра между слово, актьорска пластика, музика".
Светла Иванова, "Кино"

   
ИВАЙЛО ХРИСТОВ
Един от най-известните и обичани съвременни български актьори с над 120 роли в театъра и в киното. Емигранти е режисьорският му дебют в игралното кино.
2002  Емигранти
2007  Приятелите ме наричат Чичо
ЛЮДМИЛ ТОДОРОВ
Български режисьор, роден през 1955 г. в Горна Оряховица. Завършва кинорежисура във ВИТИЗ през 1982 г. Автор на сборник с разкази и романа "Хроника на една любов". Филмът му Любовното лято на един льохман е отличен с Голямата награда в Торино, а Приятелите на Емилия – с наградата на ФИПРЕССИ в Солун.
1987  Машината - документален
1989  Бягащи кучета
1990  Любовното лято на един льохман
1996  Приятелите на Емилия
1998   Двама мъже извън града - ТВ
2002  Емигранти - съвм. с Ивайло Христов
2007  Шивачки
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by