English | Български | Пишете ни 
 
13.03, Четвъртък - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Теди Москов
В ролите:  Мая Новоселска , Филип Трифонов , Ирина Маринова , Самуел Финци , Христо Димитров , Христо Гърбов , Златина Тодева , Стоянка Мутафова , Георги Калоянчев , Константин Коцев , Иайло Христов , Кръстьо Лафазанов , Рангел Вълчанов
Българско игрално кино
ГОСПОЖА ДИНОЗАВЪР
АСИСТЕНТЪТ
РАПСОДИЯ В БЯЛО
ЛИСТ ОТБРУЛЕН
ПРОСТИ НАМ
ПОД ЕДНО НЕБЕ
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ЕМИГРАНТИ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ШАНТАВ ДЕН

Основна програма/ Извън конкурса
РАПСОДИЯ В БЯЛО

   
РАПСОДИЯ В БЯЛО
РАПСОДИЯ В БЯЛО
RHAPSODY IN WHITE
България, 2002, 80 мин, цветен
Награди:  Международен София Филм Фест 2003 - "Награда на българските оператори за най-добър оператор на български игрален филм"

Това е историята на една жена, но не съвсем жена. Не съвсем, защото е смешновато дебеличка. Защото е клоун, а жената-клоун е много тежка работа. През цялото време клоунът пречи на жената, а жената - на клоуна. Как и кога тези две страни ще сключат примирие, ще се обединят, за да свършат нещо заедно?! Това е един от въпросите, на който ще отговоря. Въобще всичко в живота на тази героиня е не съвсем. Работи като актриса, но не съвсем. Изиграва ролята на своя живот, но не съвсем. Накрая загива, но не съвсем. (Нарочно пиша със загадки, за да гледате филма.)

"Смея се на неща, които натъжават. Комедия и трагедия вървят в една крачка. Това е филм за борбата със страшния непобедим враг - баналността в живота. Прокрадва се чеховска провинциална безнадеждност, разчупена от резки обрати на чаплиновски хумор. Един поклон пред нямото кино и Чехов".
Теди Москов

   
ТЕДИ МОСКОВ
Български театрален и телевизионен режисьор, роден през 1960 г. в София. Завършва куклена режисура във ВИТИЗ (1985) и специализира драматична режисура в "Academia d'Arte Draatico" в Рим (1992). Основател и режисьор на театър "Ла Страда". Между 1993 и 1996 г. снима 9 епизода от телевизионното шоу "Улицата", което е отличено със "Златна роза на критиката" в Монтрьо през 1996 г. От 1995 г. поставя и в немски театри.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by