English | Български | Пишете ни 
 
Режисьор:  Костадин Бонев
В ролите:  Светлана Янчева , Биляна Казакова , Снежина Петрова , Руси Чанев , Атанас Атанасов , Галин Стоев , Досьо Досев , Вълчо Камарашев , Васил Банов , Стефан Вълдобрев , Камен Донев , Деян Донков
Българско игрално кино
ГОСПОЖА ДИНОЗАВЪР
АСИСТЕНТЪТ
РАПСОДИЯ В БЯЛО
ЛИСТ ОТБРУЛЕН
ПРОСТИ НАМ
ПОД ЕДНО НЕБЕ
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ЕМИГРАНТИ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ШАНТАВ ДЕН

   
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
WARMING UP YESTERDAY\'S LUNCH
България-Македония, 2002, 98 мин, цветен

Високо в планините на Македония екип от млади документалисти снима филм за Катерина Вандева - потомка на стар комитски род. В работата на екипа се намесват бивши държавни функционери, които искат да използват изповедта на Катерина за свои цели. За режисьора Никола и неговите приятели остава изборът - дали ще направят компромис със съвестта си, както обикновено се постъпва тук на Балканите, или ще се опитат да съхранят посланието на Катерина.

"Седем мрачни десетилетия покорство на македонците пред външни сили през XX в. са персонализирани в "Подгряване на вчерашния обед". Решението главната героиня да бъде изиграна от три актриси в различните є възрасти е забележително. Младата Катерина, изиграна от Биляна Казакова, излъчва оптимизъм в синхрон с жизнеността и енергичността на несъстоялите се обществени утопии и на фона на безнадеждността на епохата е просто затрогващо. Сценографията е на изключително високо ниво, представяйки няколко периода с изобилие от убедителни детайли."
Роберт Кьолер, "Variety"

   
КОСТАДИН БОНЕВ
Български режисьор, роден през 1951 г. в Трявна. Завършва ВИИ в София и театрознание във ВИТИЗ през 1980 г. Специализира кино- и ТВ режисура във ВИТИЗ (1990) в класа на Георги Дюлгеров. Писма до долната земя печели две награди във Варна и награда за най-добър филм в Санкт Петербург през 1995 г. Критиката отличава Под облак и Търпението на камъка на Фестивала „Златен ритон” в Пловдив, като последният филм е отличен и със "Сребърен Витяз" в Киев.
1994  Писма до долната земя – docu
1997  Под облак – docu
1998  Търпението на камъка – docu
2002  Подгряване на вчерашния обед
2007  Роден в робство – docu
2008  Военен кореспондент – TV
2009  ЕВРОПОЛИС: Градът на делтата ЕВРОПОЛИС: Градът на делтата - док.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by