English | Български | Пишете ни 
 
14.03, Петък - 20:30, НДК - Зала 1
Режисьор:  Иванка Гръбчева
В ролите:  Мария Каварджикова , Цветана Манева , Валентин Ганев , Пламена Гетова , Марин Янев , Мариана Жикич , Дарин Ангелов , Евгения Александрова
Българско игрално кино
ГОСПОЖА ДИНОЗАВЪР
АСИСТЕНТЪТ
РАПСОДИЯ В БЯЛО
ЛИСТ ОТБРУЛЕН
ПРОСТИ НАМ
ПОД ЕДНО НЕБЕ
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ЕМИГРАНТИ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ШАНТАВ ДЕН

   
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ONE CALORIE OF TENDERNESS
България, 2003, 106 мин, цветен

Надежда е разведена, отгледала сама двете си деца и успяла прилично да се реализира в сферата на науката. Тя е пред прага на съдбовно решение - да се омъжи повторно. Дъщеря є Мария заминава на специализация, а синът є Стефан - да служи в армията. Надежда възнамерява да се събере с човека, когото обича, да защити докторска дисертация и да заживее спокойно и хармонично. Тя решава да сподели своите намерения с най-близките си хора. Реакциите са неочаквани и драматични.

"Една калория нежност" е камерен филм. Не искаме да решаваме глобалните проблеми на света. Нас ни интересува душевността на човека. За времето на неразбирателство и разочарование, в което днес живеем, търсенето на обич е нещо много необходимо. Точно толкова малко, колкото една калория нежност, е нужно на човек, за да бъде щастлив! Да бъдеш обичан и да обичаш засяга всички. Всеки филм правя с намерението да не го гледат само роднините ми. Киното е масово изкуство и аз никога не го забравям."
Иванка Гръбчева, "Кино"

   
ИВАНКА ГРЪБЧЕВА
ИВАНКА ГРЪБЧЕВА
Българска режисьорка,родена през 1946 г.в София.Завършва кино и ТВ режисура в Бабелсберг.Режисирала е 15 игрални филма и 5 ТВ филмови сериала.

 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by