English | Български | Пишете ни 
 
Режисьор:  Силвия Пешева
В ролите:  Коста Цонев , Весела Казакова , Тони Угринов , Стойо Мирков , Елена Атанасова
Българско игрално кино
ГОСПОЖА ДИНОЗАВЪР
АСИСТЕНТЪТ
РАПСОДИЯ В БЯЛО
ЛИСТ ОТБРУЛЕН
ПРОСТИ НАМ
ПОД ЕДНО НЕБЕ
ПОДГРЯВАНЕ НА ВЧЕРАШНИЯ ОБЕД
ЕМИГРАНТИ
ЕДНА КАЛОРИЯ НЕЖНОСТ
ШАНТАВ ДЕН

   
ШАНТАВ ДЕН
ШАНТАВ ДЕН
CRAZY DAY
България, 2003, 74 мин, цветен

Ина е 18-годишно момиче, което се грижи за своя чудат и пълен с изненади Дядо. Тя дава уроци по рисуване и се надява да се утвърди като илюстратор на детски книжки. Един ден след преглед Докторът установява, че има опасност Дядото да получи инфаркт. Той предписва рецепта за скъпо, но според него ефикасно лекарство, което трябва да се купи възможно най-скоро. Наличните пари на Ина не достигат и тя се обажда на приятеля си Иво с молба да є заеме известна сума. Без да успее да купи лекарството, тя се прибира вкъщи. На следващия ден върху гърба є се струпват куп неприятности. Всичките є надежди да помогне на Дядото се провалят... В този момент пристига младият майстор на грънци Ангел, който донася поръчани от нея гърнета. С невероятна лекота и разбиране той помага на Ина да завърши отдавна започната от нея мозайка. А Дядото, щастлив, че е успял да отстрани "лошите" хора от пътя на внучката си, дава своята "благословия" на симпатичния младеж.

"Искахме да създадем пъстър и весел филм, който да е оптимистичен. Ще е интересно на хора, които все още имат вкус към класическото кино."
Силвия Пешева , "Кино"

   
СИЛВИЯ ПЕШЕВА
СИЛВИЯ ПЕШЕВА
Българска режисьорка, родена през 1976 г. в град Койнаре. Завършила е кино и ТВ режисура в НАТФИЗ (2000). По време на следването си е заснела 4 късометражни игрални новели, една от които - "Вълшебният обектив" (1999), е била селекционирана за фестивала "Кинотавър" в Киев.
2004  Шантав ден
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by