English | Български | Пишете ни 
 
24.03, Понеделник - 18:00, Люмиер
24.03, Понеделник - 20:30, Люмиер
Режисьор:  Питър Катанео
В ролите:  Джеймс Несбит , Оливия Уилямс , Тимоти Спол
Европейски екран
ГОЛИ
БЕГЪЛЦИ С КЪСМЕТ
КОПНЕЖЪТ
КУЧЕШКИ ДНИ
НАЙ-КРАСИВАТА
НОВ ЖИВОТ
СТАЯТА НА СИНА
ХЛЪЦ
ТЪМНОСИН СВЯТ
УЕСТЕНД
ШИК

   
БЕГЪЛЦИ С КЪСМЕТ
LUCKY BREAK
LUCKY BREAK
Великобритания, 2001, 107 мин, цветен

В затвора "Лонг Радфорд" става нещо странно. Закоравелите престъпници от крило "Б" омекват. Слагат си костюми и перуки и вземат уроци по танци и пеене. Превърнали са се в актьори, които ще играят в ужасно аматьорска постановка. Но външните впечатления заблуждават. Зад театралното позьорство се крие добре обмислен план за бягство. Тарторите Джими и Руди са измислили безпогрешна (според тях) схема, за да се озоват на свобода. Но не всичко тръгва по мед и масло. Пламва романтично увлечение между Джими и колежката му в пиесата - красивата служителка по подпомагане на затворниците Анабел. Дали завесата ще падне за Джими и бандата му, или ще успеят да осъществят най-великото представление в живота си? И какво ще избере Джими - любовта или свободата?

"Катанео отново демонстрира симпатиите си към герои неудачници със златни сърца и постепенно градира действието до финал, който ще ви накара да се пукнете от смях. Най-голямото му постижение е намирането на невероятен актьорски състав. Това е силно затрогваща, изключително смешна и пълна с безупречни изпълнения романтична комедия."
Марк Дининг, "Еmpire"

   
ПИТЪР КАТАНЕО
Британски режисьор, роден през 1964 г. Още като студент в Кралския колеж по изкуствата започва да снима клипове и реклами. Късометражният му филм "Скъпа Роузи"е номиниран за "Оскар". След дипломирането си през 1989 г.работи за телевизията. Игралният му дебют "Време за мъже" се превърна в един от най-касовите британски филми за всички времена.
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by