English | Български | Пишете ни 
 
10.03, Понеделник - 21:00, Люмиер
Режисьор:  Улрих Зайдл
В ролите:  Мария Хофстетер , Кристине Ийрку , Виктор Хенеман , Георг Фридрих , Алфред Мръва , Ерих Финшес , Герти Ленер
Европейски екран
ГОЛИ
БЕГЪЛЦИ С КЪСМЕТ
КОПНЕЖЪТ
КУЧЕШКИ ДНИ
НАЙ-КРАСИВАТА
НОВ ЖИВОТ
СТАЯТА НА СИНА
ХЛЪЦ
ТЪМНОСИН СВЯТ
УЕСТЕНД
ШИК

   
КУЧЕШКИ ДНИ
HUNDSTAGE
DOG DAYS
Австрия, 2000, 121 мин, цветен

Действието на филма се развива в предградие на Виена по време на няколко горещи летни дни. Учителка, която има дълг към долнопробен сводник, твърде натрапчив стопаджия, частен детектив, издирващ вандали, потрошили няколко коли, съпруг и съпруга със сериозен брачен проблем и старец, чиято жена е починала преди доста време в търсене на сексуални развлечения - всички тези хора живеят живота си и от време на време пътищата им се пресичат.

"Разбира се, във филма има някои жестоки моменти. Но въпреки това той е много нежен. Нужно ми бе доста време, за да избера подходящите актьори за ролите. След като ги открих, отново мина много време, докато изградя нужното доверие и работна атмосфера. Методът ми не е да подготвя сцената, да се появя и да кажа: "Готови ли са всички? Започваме." По-скоро обичам да разработвам старателно сцените. Не техниците определят колко минути на ден ще заснемем, а актьорите… Това е много сложен и необичаен начин на работа и на създаване на сцените. Целта ми винаги е била те да изглеждат правдиви и автентични."
Улрих Зайдл

   
УЛРИХ ЗАЙДЛ
Австрийски режисьор, роден през 1952 г. във Виена. От 1984 г. е заснел няколко филма за Австрийската телевизия. Международното си реноме дължи на своите документални филми.
1992  Очакват ни загуби - документален
1994  Последните мъже
1995  Животинска любов - документален
1999  Модели
2001  Кучешки дни
2003  Боже, ти знаеш – docu
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by