English | Български | Пишете ни 
 
15.03, Събота - 18:00, НДК - Зала 1
Режисьор:  Нани Морети
В ролите:  Нани Морети , Лаура Моранте , Силвио Орландо , Джасмин Тринка , Джузепе Санфеличе , Стефано Акорси
Европейски екран
ГОЛИ
БЕГЪЛЦИ С КЪСМЕТ
КОПНЕЖЪТ
КУЧЕШКИ ДНИ
НАЙ-КРАСИВАТА
НОВ ЖИВОТ
СТАЯТА НА СИНА
ХЛЪЦ
ТЪМНОСИН СВЯТ
УЕСТЕНД
ШИК

   
СТАЯТА НА СИНА
LA STANZA DEL FIGLIO
THE SON'S ROOM
Италия-Франция, 2001, 87 мин, цветен

Задружно семейство от малко градче в Северна Италия. Бащата Джовани, майката Паола и двете им деца: по-голямата Ирене и по-малкият Андреа. Джовани е психоаналитик. В консултационния кабинет, намиращ се до апартамента му, пациентите споделят с него своите неврози, които контрастират рязко със спокойното му съществуване. Една неделна утрин Джовани е повикан спешно от свой пациент. Няма да може да тича в парка със сина си, както му е обещал. Андреа отива да се гмурка с водолазна екипировка заедно с приятелите си и повече не се завръща…

"Щателното изграждане на напрежението, кулминиращо със смъртта на юношата Андреа, умело описва домашна идилия, основана на малките подробности, насищащи искрените чувства. Тези фрагменти на ежедневна интимност изглеждат още по-болезнени (и следователно по-правдиви) от сложната процедура на погребението и на пръв поглед невъзможния процес на преодоляване на загубата. Изпълнен с разбиране и нежност, филмът е едно от събитията в европейското кино през новия век."
Дейвид Паркинсън, "Empire"

   
НАНИ МОРЕТИ
Италиански актьор, режисьор, продуцент и сценарист, роден през 1953 г. Има собствена продуцентска компания; притежава и кино в Рим. Освен киното другата му голяма страст е водната топка. Носител на Голямата специална награда на журито във Венеция за "Златни сънища", Специална награда на журито в Берлин за "Литургията свърши", награда за режисура в Кан за "Скъпи дневнико"и "Златна палма"за "Стаята на сина".
 
© 2003 продуцентска къща "Арт Фест" Концепция - created by